Passa al contingut principal

Fotografies de les Fonts de Salitja 26-27/12/17

Hola de nou, aquí us deixem unes fotografies d'algun del animalos que trobem a les Fonts de Salitja.
Aligot comú (buteo buteo)

Cotxa fumada ( Phoenicurus ochuros)

Fredeluga (Vanellus vanellus)
 Aquest rapinyaire molt habitual a la zona mesura entre 51-56 cm de llargària. Els adults són de color marró fosc i blancs per sota. En vol poden fer un metre d'envergadura i aprofita corrents d'aire per volar sense perdre altura. De dieta adaptable sol caçar rates, ratolins, petits animalons i si convè llangardaixos, serps, insectes, ocells joves com tambè pot optar per despulles d'animals morts.











Es un paseriforme de 14 cm. Al mascle(foto) s'aprecia un contrast vermellos a la cua i taques a les ales blanques, les femelles en canvi són de color marró clar.
Ès una espècie migrant tot i que a Catalunya n'hi podem trobar tot l'any, a l'estiu més a zona de muntanya i a l'hiven baixen a les planes i llocs més càlids,
Els dos pares coven els ous, s'alimenten sobretot d'insectes, aràcnids i baies.




Ès una limícola migrant, a l'hivern està a zones més càlides i a l'estiu a la part nord d'Europa. Sol volar en estols tot i que es poden trobar en parelles. Es troben cómodes en contrades planeres i/o conreus,comparteix l'allimentació amb la cotxa fumada.






                                                                                                                                                     
Gafarró (Serinus serinus)

Aquí tenim un resident i de totes les alçades, des del Pirineu fins arran de mar, a Europa central nomès en poden gaudir a l'estiu on hi va a criar. Medeix uns 12 cms i el seu cosí germà ès el canari, de bec fort, color bru groguenc llistat negre amb el pit i la gola de color groc, les femelles i joves són de color vermellós sense el groc exculsiu dels mascles.
Al igual que els altres passeriformes s'alimenta d'insectes, aranyes....















Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Estany de Sils 10/12/17

Avui hem anat a fer una volta a l'Estany de Sils doncs es la zona més próxima a casa on podem veure ocells amb aguaïts. Us deixo un enllaç per que el pogueu veure: http://es.costabrava.org/disfruta/espacios-naturales/espacios-naturales/estanys-de-sils-113398 Avui hem tingut un dia força ennuvolat i a mig fer ha começat a fer vent de ponent, semblava que estaven tots els bitxitus calmadets peró al final s'ha animat un xic i tot (32 espècies). Ens hem trobat amb una parella de la qual ell també es birder i ella l'acompanya i mentre ell, observa ella llegueix. De destacable avui hem vist tres blauets, becadells que arribaven, sis bernat pescaire i dos cargolets entre d'altres. Estant a l'últim aguaït se li ha despertat la gana a l'arpella al igual que a nosaltres i mentre ella buscava quelcom per dinar nosaltres feiem cami cap a casa a fer el mateix donca ja tocaven les dues del migdia. Blauet Cargolet Arpella Raspinell Bernat pescaire

História: Parc dels Estanys de Platja d'Aro (05/02/17)

A travès de les xarxes socials varem ceure que a Platja d'Aro hi havia una zona d'observació d'ocells i cap allà falta gent, varem agafar les eines i a veure primer si trobavem la zona i desprès a veure ocellets. El parc dels Estanys de Platja d'Aro (Parc dels Estanys Av de París, s/n, 17250 Platja d'Aro, Girona ),  és un espai al cor de la vila amb panells didàctics sobre les espècies que hi podem trobar, hi ha aus que s'hi estan sempre io d'altres que s'hi estan durant les migracions, en total son 150 mil m2 amb una bassa central artificial que recull l'escdent d'aigües pluvials i del riu Ridaura, evitant així tambè possibles inundacions. Tot i que sembla molt gran per l'extensió es una petita i entretinguda passejada, té una atalaia amb prismatics per poder veure els ocells, sempre hi ha alguna exposició de treballs d'escultures d'artistes de la zona. ës un parc tancat així doncs té un horari que és de les vuit del matí a les sis

Visita al PGA Caldes de Malavella

Cuereta blanca (Motacilla alba) Cuereta torrentera (Motacilla cinerea)  El diumenge desprès de perdre's el cens d'acuàtiques per la grip, la meva meitat va voler sortir de casa i anar a fer una volta al PGA de Caldes. Realment es nota que allà hi ha un bióleg que ho supervisa tot. A part que, com ha de ser en un camp de golf, el terreny es espectacular, les aus hi conviuen perfectament amb els golfistes. Tenen llacunes, caixes niu, boscos al costat..., es perfecte. Tant que fins i tot hi vam fer un "bimbo"(espècie nova a la nostra llista particular), aquest guardó va recaure en el pardal de bardissa. Va ser uan estoneta curta peró un passeig molt agradable. Una zona molt recomanable per aficionats i ornitólegs inicials PGA Caldes de Malavella N-II, km. 701, 17455 Caldes de Malavella, Girona Pardal de bardissa  ( Prunella modularis) Ànec collverd (Anas platyrhynchos)