Passa al contingut principal

XXIV Festival de les aus Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà 12/2016



Aqui va començar tot. El descobriment del PEIN Aiguamolls de l'Empordà per part d'un de nosaltres i la nostra primera mini llista d'ocells vistos (13 espècies). Recordo que varem estar com vint minuts, pel cap baix, mirant un ocell intentant fotografiar-lo i reconèixe'l, pel costat nostre van passar gent i gent entre la qual un jovenet(nosaltres ja tenim una edat), amb una càmara que era més gran l'objectiu que el nen en sí, mareta meva i jo amb la meva compacta que em cap a la butxaca......S'ha de dir que de llavors amb ara la nostra tecnologia ha millorat bastant, jo de la compacta a una Nikon D90 equipada amb 55-300, binocles 8-42 i  Nikon 7100 amb 150-600, binocles 10-42, telescopi Kowa TCN82SV vaja que equipadets anem.
Varem gaudir tant com cansar aquell dia i més aprendre, doncs varem poder visitar la zona on tenen els animals que rescaten ferits o d'espècies foranes, allí la toerórica va ser molt gratificant tot i que l'anelhada posta en llibertat d'un xoriguer no va poder ser doncs encara no estava del tot recuperat (tristesa per mi, doncs m'encanten els rapinyaires).

Com vaig comentar, ens agraden tot tipus d'animalons i més si son fotogènics:
Aranya Tigre-Estany de Sils 16/10/17
Cuca de llum-Vallcanera 18/06/17























Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Estany de Sils 10/12/17

Avui hem anat a fer una volta a l'Estany de Sils doncs es la zona més próxima a casa on podem veure ocells amb aguaïts. Us deixo un enllaç per que el pogueu veure: http://es.costabrava.org/disfruta/espacios-naturales/espacios-naturales/estanys-de-sils-113398 Avui hem tingut un dia força ennuvolat i a mig fer ha começat a fer vent de ponent, semblava que estaven tots els bitxitus calmadets peró al final s'ha animat un xic i tot (32 espècies). Ens hem trobat amb una parella de la qual ell també es birder i ella l'acompanya i mentre ell, observa ella llegueix. De destacable avui hem vist tres blauets, becadells que arribaven, sis bernat pescaire i dos cargolets entre d'altres. Estant a l'últim aguaït se li ha despertat la gana a l'arpella al igual que a nosaltres i mentre ella buscava quelcom per dinar nosaltres feiem cami cap a casa a fer el mateix donca ja tocaven les dues del migdia. Blauet Cargolet Arpella Raspinell Bernat pescaire

História: Parc dels Estanys de Platja d'Aro (05/02/17)

A travès de les xarxes socials varem ceure que a Platja d'Aro hi havia una zona d'observació d'ocells i cap allà falta gent, varem agafar les eines i a veure primer si trobavem la zona i desprès a veure ocellets. El parc dels Estanys de Platja d'Aro (Parc dels Estanys Av de París, s/n, 17250 Platja d'Aro, Girona ),  és un espai al cor de la vila amb panells didàctics sobre les espècies que hi podem trobar, hi ha aus que s'hi estan sempre io d'altres que s'hi estan durant les migracions, en total son 150 mil m2 amb una bassa central artificial que recull l'escdent d'aigües pluvials i del riu Ridaura, evitant així tambè possibles inundacions. Tot i que sembla molt gran per l'extensió es una petita i entretinguda passejada, té una atalaia amb prismatics per poder veure els ocells, sempre hi ha alguna exposició de treballs d'escultures d'artistes de la zona. ës un parc tancat així doncs té un horari que és de les vuit del matí a les sis

Visita al PGA Caldes de Malavella

Cuereta blanca (Motacilla alba) Cuereta torrentera (Motacilla cinerea)  El diumenge desprès de perdre's el cens d'acuàtiques per la grip, la meva meitat va voler sortir de casa i anar a fer una volta al PGA de Caldes. Realment es nota que allà hi ha un bióleg que ho supervisa tot. A part que, com ha de ser en un camp de golf, el terreny es espectacular, les aus hi conviuen perfectament amb els golfistes. Tenen llacunes, caixes niu, boscos al costat..., es perfecte. Tant que fins i tot hi vam fer un "bimbo"(espècie nova a la nostra llista particular), aquest guardó va recaure en el pardal de bardissa. Va ser uan estoneta curta peró un passeig molt agradable. Una zona molt recomanable per aficionats i ornitólegs inicials PGA Caldes de Malavella N-II, km. 701, 17455 Caldes de Malavella, Girona Pardal de bardissa  ( Prunella modularis) Ànec collverd (Anas platyrhynchos)